Joves i futur?

Imatge

 

Sóc jove, i estic tipa.

I pensareu, tipa de que? De moltes coses, per començar de la típica frase de que els joves som el futur. Qui no l’ha escoltat mai?

Bé, gràcies per pensar que els joves algun dia serem el futur, però de veritat? NO. Els joves som el present, i som uns joves tips, cansats,… , Però, tips cansats i indignats de que? De que les taxes universitàries hagin augmentat un 66%, de que els Cicles formatius s’hagin de pagar, de no poder estudiar, de no poder treballar, de quedar-nos a l’atur i haver de retornar a casa dels pares, d’ haver de plantejar-nos marxar a treballar fora, a buscar terres d’Oportunitats. Quants coneguts teniu que ho han fet? jo uns quants…  

Som joves indignats. Indignats Per que? Perquè la taxa d’atur juvenil està en el 57% i  la patronal planteja  que a els joves se’ls contracti per el Salari Mínim Interprofessional de 645,30 euros al mes…

Tips, tips de que? De que ens passem mitja vida estudiant, per acabar aconseguint una feina mal pagada, (si la trobem) amb horaris espantosos i per sota de la nostra formació, i a sobre no diguis res, no et queixis, treballa, no et posis malalt, i ni se’t passi per el cap pensar en sindicats.

Els joves som  el present i  tenim moltes coses a aportar, amb les nostres ganes, força, voluntat, idees, volem oportunitats, volem estudiar, treballar i poder emancipar-nos, no demanem res que no sigui just.

I Que ens queda? O marxar fora a treballar o lluitar, queixar-se, intentar canviar les coses, demanar que ens donin solucions. S’ha de crear ocupació, s’ha de posar fi a aquests anys , volem solucions i no volem que la solució sigui  “ agafin el primer vol a Londres i a servir cafès”

Els nostres polítics no es poden oblidar de nosaltres, no ens poden deixar abandonats, han de ser els que ens aportin la solució, està a les seves mans. Potser es per això que m’agrada fer política, per a trobar les solucions justes i necessàries per a que els joves i la nostra societat avanci.

 

 

 

Deixa un comentari