Desconfiança i pessimisme

barometre

Gràfica publicada per elpais.com

S’acaba de publicar l’avanç del baròmetre del CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) del mes de maig i els resultats que mostra són del tot preocupants.
El pessimisme generalitzat envers la situació econòmica és el principal punt a destacar. L’atur apareix com el principal problema per a la majoria dels espanyols, seguit dels problemes de tipus econòmic, la corrupció i el frau, i els polítics, els partits i la política en general. Segons aquest estudi, el 90% dels enquestats opinen que la situació econòmica actual és dolenta o molt dolenta, i més del 75% creu que aquesta no haurà millorat d’aquí a un any.

I la veritat és que aquests resultats no sorprenen. Fins i tot per una optimista patològica com jo, la situació actual en general resulta esfereïdora. A part de les qüestions econòmiques, s’hi sumen tot el seguit d’atacs que estem patint els ciutadans: cap a l’estat del benestar, cap a la igualtat d’oportunitats, cap a les condicions laborals i, en definitiva, cap als nostres drets.

L’actual executiu està governant amb despotisme, sense diàleg ni consens, seguint el seu propi full de ruta particular i culpant de tot a l’herència del govern socialista. S’estan aprofitant de les circumstàncies per fer tot el que sempre han volgut fer d’Espanya: Un país enfrontat, amb carències de drets bàsics com l’educació i la sanitat, amb ciutadans i ciutadanes ofegats fins a l’extenuació, explotats laboralment i sense opció de rèplica.

El més trist de tot és que, arribats a aquest punt, els espanyols han deixat de confiar en la política i, sobre tot, en els polítics. I això a qui beneficia? A ningú. Pot ser una part de culpa d’aquesta desconfiança la tenen tots els partits i les dinàmiques adquirides en la forma de relacionar-se amb els ciutadans, però la crispació generalitzada s’accentua davant de la tirania dels que governen com si el país fos de la seva propietat, herència d’una dictadura què, molts d’ells, estarien encantats de reinstaurar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s