Una cosa que es diu Economia Social i Solidària.

L’Economia social i solidària és un moviment socioeconòmic basat en valors i principis orientat a la construcció d’una economia centrada en les persones, en el seu desenvolupament integral i el fenomen de les pràctiques de cooperació i solidaritat dins de les comunitats.

L’economia social i solidaria està al servei de les persones, ha de proveir de forma sostenible, les bases materials per al desenvolupament personal, social i ambiental de les persones. Amb l Economia social no es busca l’enriquiment personal, si no que es un model econòmic alternatiu al capitalisme, es basa en la idea de solidaritat i cooperació i la seva màxima es millorar la qualitat de vida de les persones.

Hem de marcar unes passes a seguir cap a potenciar l’economia social, les cooperatives, les fundacions o les associacions són importants en moments de crisi i en plena destrucció del teixit empresarial i el gran augment de l’atur ha fet que el cooperativisme estigui en pujada.

 A Catalunya any rere any es constitueixen noves cooperatives, són empreses amb valors, modernes, amb projecció de futur i sobretot basada en les persones, on les relacions son d’igual a i gual i entre tots participen en la propietat i la gestió de resultats i es basa en la participació democràtica.

En moments de crisi no hem de deixar de potenciar les polítiques publiques i les iniciatives social. L’Economia Social i Solidària per alguns la “nova” economia, però al cap i al a fi contraposada al capitalisme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s